top of page

Grupo Harmony DJ Academy

Público·191 miembros

((@Tänään#)) Kap Verde Suomi elää 2022 31 elokuuta 2023

Orjakaupan hiipuessa Kap Verden merkitys väheni, mutta sen sijainti Atlantin poikki kulkevien laivareittien varrella ja Mindalon erinomainen satama São Vicenten saarella tekivät siitä kauppalaivojen pysähdyspaikan. Suezin kanavan avaaminen vuonna 1869 vähensi suuresti sataman merkitystä. [16] Vanha postikortti Sao Vicentestä Portugali muutti Kap Verden statusta siirtomaasta merentakaiseksi provinssiksi vuonna 1956 hillitäkseen kasvavaa nationalismia.


Kap Verden matkailijoilla todettu shigelloosia useissa


MUUTTO KAP VERDELLE – NÄIN MINUSTA TULI


Cabo Verde, ’vihreä niemi’) on Afrikan saarivaltio. Se sijaitsee Atlantin valtamerellä, noin 450 kilometrin päässä Länsi-Afrikan rannikolta. Se on Makaronesiaan kuuluva tasavalta. [5] Alun perin nimi Kap Verde tarkoitti Afrikan mantereen läntisintä niemeä, joka sijaitsee nykyisessä Senegalissa lähellä Dakaria. Niemen edustalla sijaitsevalle saariryhmälle annettiin sen mukaan myöhemmin nimi Kap Verden saaret, maan itsenäistymisen jälkeen vuonna 1975 lyhyesti Kap Verde. Kap Verde oli asumaton portugalilaisten saapuessa sinne 1400-luvulla. Saaret asutettiin ja niistä tehtiin osa portugalilaista imperiumia, jolloin saarista tuli Portugalin siirtomaa. Kap Verdestä tuli pian orjakaupan keskus, ja pääosa nykyisistä asukkaista onkin afrikkalaisten orjien ja portugalilaisten siirtolaisten jälkeläisiä.


/ km² – väestönkasvu 1, 21%[3] (2022) Viralliset kielet portugali Valuutta Escudo (CVE) BKT (2020) 3, 36 mrd. USD (PPP) [3] (sijalla 185) – per asukas 6 000 USD HDI (2019) 0, 665 [4] (sijalla 126) Elinkeinorakenne (BKT:sta) – maatalous 9, 1% [1] – teollisuus 16, 3% [1] – palvelut 74, 6% [1] Aikavyöhyke UTC−1 – kesäaika ei käytössä ItsenäisyysPortugalista 5. heinäkuuta 1975 Lyhenne CV Kansainvälinensuuntanumero +238 Tunnuslause Unidade, Trabalho, Progresso (Yhtenäisyys, työ, edistys) Kansallislaulu ”Cântico da Liberdade” Edeltäjä(t) Kap Verden saaret (1462–1975) Kap Verden tasavalta eli Kap Verde (port.


Matkat Kap Verde 2023 edullisesti


[17] Kap Verdellä puolue muutti nimensä Kap Verden afrikkalaiseksi itsenäisyyspuolueeksi (PAICV). Puolue johti Kap Verdeä itsenäistymisestä vuoteen 1990. Ensimmäiset monipuoluevaalit pidettiin tammikuussa 1991. Oppositioryhmien yhteenliittymä MPD voitti enemmistön parlamentissa, ja sen presidenttiehdokas António Mascarenhas Monteiro sai 73, 5 prosenttia äänistä. MPD:n enemmistö parlamentissa vahvistui vuonna 1995, ja vuonna 1996 Monteiro valittiin toiselle kaudelle. [5] Vuonna 2001 valta palasi PAICV:lle, ja presidentiksi nousi Pedro Pires. Vuonna 2011 PAICV voitti taas parlamentin enemmistön.


[12] Luonto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Kasvillisuus levittäytyi tuliperäisille saarille hitaasti. Siemeniä tuli merivirtojen ja lintujen mukana sekä Afrikasta, Latinalaisesta Amerikasta että muilta saarilta kuten Azoreilta, Madeiralta ja Kanariansaarilta. On arvioitu, että kun saaret asutettiin, niillä eli 250 kasvilajia. Kasveja on lisätty järjestelmällisesti eroosion hillitsemiseksi, ja nykyisin lajeja on noin 850. [13] Kap Verdellä ei ole muita luontaisia maanisäkäslajeja kuin lepakot.


Kap Verden matka: unelmien rantoja ja kulttuuria


Kap Verdelle muuttanut Tiina: "On tärkeää oppia kohtaamaan


Matkakokemukset - Muita vinkkejä Kap Verdestä


[9][10] Saariryhmän korkein kohta on tulivuori Pico de Fogon huippu Fogo-saarella, joka on 2 829 metriä merenpinnan tasoa ylempänä. [11] Barlaventosaariin kuuluvat Boa Vista, Sal, Santa Luzia, Santo Antão, São Nicolau ja São Vicente sekä kaksi pienempää luotoa, Raso ja Branco. Saarten maasto on pääsääntöisesti karua ja ilmasto kuumaa, ja ne kärsivät jatkuvasti kuivuudesta alhaisen sademäärän takia. [9] Eteläisemmän, Sotaventon saariryhmän pääsaaret ovat Brava, Fogo, Maio ja Santiago.


Esittelyssä Kap Verden saaret – valitse lomakohde oikein


Ihmisen mukana tulleet lajit, kuten hiiri ja kaniini ovat villiintyneet. Monet muuttolinnut pysähtyvät saarille matkallaan. Kylmän ja ravinteikkaan Kanarianvirran ansiosta saaria ympäröivässä meressä on monenlaisia kaloja ja selkärangattomia. [14] Valaita on havaittu 16 lajia. [15] Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Portugalilaiset löysivät asumattomat Kap Verden saaret vuonna 1460 ja alkoivat asuttaa niitä kaksi vuotta myöhemmin. He perustivat Ribeira Granden kaupungin, joka oli ensimmäinen eurooppalaisten pysyvä asutus tropiikissa (nykyisin nimeltään Cidade Velha). He toivat maahan afrikkalaisia orjia istuttamaan puuvillaa, hedelmäpuita ja sokeriruokoa. Saarelle muutti myös yrittäjiä ja uskonnollisten vainojen ajamia pakolaisia Euroopasta.


[21] Sekä presidentti että pääministeri valitaan vaalein viiden vuoden välein. Vuoden 2020 vaalit voitti PAICV-puolueen puheenjohtaja Jose Maria Neves. 72-jäseninen parlamentti valitaan myös viiden vuoden välein. Vuonna 2021 valitussa parlamentissa maata pitkään hallinneella puolueella Kap Verden afrikkalainen itsenäisyyspuolue (PAICV) on 30 paikkaa, Demokratialiikkeellä (MpD) 38 paikkaa. [3] Vapauksien kehitys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Freedom Housen vuoden 2022 raportin mukaan Kap Verde on vakaa demokratia, jossa järjestetään kilpailevia vaaleja ja säännöllisiä vallansiirtoja kilpailevien puolueiden välillä. Kansalaisvapauksia suojellaan yleensä, mutta oikeussuojan saatavuutta heikentää ylikuormitettu tuomioistuinjärjestelmä, ja rikollisuus on edelleen huolenaihe.


Missi-Alina lomaili Kap Verdellä – tällainen ihana kohde on


[SUORA LÄHETYS***] Kanada Suomi elää live 25 toukokuutaAcerca de

¡Te damos la bienvenida al grupo! Puedes conectarte con otro...

Miembros

bottom of page